JAMBO JAMBO, KARIBU! hallo hallo, welkom!
Door: anita
Blijf op de hoogte en volg Anita
13 September 2014 | Kenia, Makuyu
We zijn samen veilig aangekomen in Kenia en hebben al ontzettend veel meegemaakt in de afgelopen drie dagen... Als ik niet alles opschrijf dan vergeet ik de helft alweer, zoveel indrukken!
Laat ik van voor af aan beginnen, de reis: We vlogen vanaf schiphol eerst naar Caïro in Egypte en konden gelijk aan de afrikaanse cultuur wennen want we hadden 25,5u vertraging! Samen hebben we een bankje opgezocht om te slapen op het vliegveld want een overnachting zou niet vergoed worden. Dit lag naar omstandigheden best prima.. Al snel merkte we dat we erg interessant waren voor de mannen daar, we werden constant aangekeken. Voor het eerst zou ik wensen dat ik een burka had, want daar kan je jezelf zo fijn achter verschuilen! De volgende dag zochten we wifi maar kwamen we uiteindelijk bij personeel die ons alsnog een gratis hotelkamer aanboden met eten/drinken.. Heel erg fijn was dit!! Eenmaal weer in het volgende vliegtuig en ja hoor nog een uurtje extra vertraging, ach wat scheelt het na 25,5u wachten he...!:p
De aankomst in AFRIKA: We stapten het vliegtuig uit en de fijna afrika geur kwam ons al gelijk tegemoet! Op het vliegveld stonden meteen mensen met mondkapjes en handschoenen ons op te wachten om een medische check te doen ivm het ebola virus. Na een uur konden we eindelijk door lopen om onze backpacks op te halen. Toen we daarna verder liepen zagen we in de verte tussen alle mensen een man staan met een brede en vriendelijke glimlach. We wisten meteen; dit móest father Tathi Abel wel zijn, de directeur van ons project. Het is een bijzonder vriendelijke man waarbij we ons direct op ons gemak voelde. Samen met een andere father zijn we in de jeep gestapt op weg naar het project dachten we... Muziek kei hard aan en de directeur riep maar: FIRE FIRE (doorrijden) haha we hebben met de billen bij elkaar gezeten want oh wat rijden die mensen als gestoorden daar... hele diepe kuilen in de weg, grote drempels, overstekende mensen het maakt allemaal niet uit gewoon FIRE!
We reden naar een ander project waar de fathers een bijeenkomst hadden en wij kregen de gelegenheid even uit te rusten op een kamer, heel erg fijn! Daarna hebben we samen ontbeten en geluncht met alle fathers, stuk voor stuk zijn ze allemaal zo bijzonder vriendelijk! Je hoort de hele dag door Karibu Karibu, wat betekent je bent welkom!
In de middag moesten we met twee paters mee die ons naar het project zouden brengen.. maar Afrika zou Afrika niet wanneer alles net op het laatste moment toch nog even anders gaat dan gepland! We gingen namelijk eerst nog even langs een ander project van Don Bosco. Hier was onze eerste ontmoeting met de straatkinderen.. Het was zo gek ze komen allemaal op je af en willen je allemaal aanraken.. Ik had wel twintig kinderen die aan mijn arm zaten te plukken en helemaal onderste boven waren van mijn tattoeages.. Een kindje zei zelfs: wauw did god gave you this skin???? hihi
Na dat we daar een kopje thee gedronken hadden gingen we dan eindelijk door naar ons project dachten we.. maar nee hoor eerst nog weer naar een ander project haha, wel erg leuk om zo dus heel veel te zien van kenia op de eerste dag! Overal zie je een soort van huisjes, tenminste in hoeverre je het huisjes kan noemen in nederlandse begrippen.. Maar bijna iedereen hier in de buurt leeft zo, je ziet maar een enkele villa er tussen staan. Wat ook gelijk heel gek is want dan staat er echt een kas van een huis met een grote muur er om heen en daarnaast zitten mensen op autobanden voor hun golfplaten huisje... Bizar!
Aan het eind van de middag was het dan eindelijk zover we gingen naar ons project Don Bosco Jonathan in Makuyu. Wij begrepen dat het maar een half uurtje rijden was.. maar dit bleek bijna twee uur te zijn!:P We kwamen dan ook pas in de avond aan om 19.00u en dan is het super donker al hier! Samen met de fathers van het project hebben we gegeten; rijst met kip en groenten (zoals alle afgelopen dagen haha). En daarna zijn we naar ons verblijf gaan kijken.. dit was wel even anders dan verwacht; We hebben een klein kamertje waar we met zijn 2en op slapen en een klein badkamertje. Privacy hebben we niet dus daar moeten we allebei even aan wennen, maar dat komt vast goed!
De eerste dag!! : Omdat we aankwamen in het donker hadden we nog niet veel kunnen zien.. maar wat is dit terrein groot zeg jeetje!! We begonnen de dag om 6.30u met een kerkdienst. Dit was echt heel erg leuk want er werd vrolijk gezongen, geklapt en zittend gedanst.. Super leuk om mee te maken! Elke dag om 6.30u (jullie tijd om 5.30u!!) is er een mis in de kerk.. het is nog niet helemaal duidelijk of wij hier elke dag ook naar toe moeten. Daarnaast zijn onze taken ook nog niet duidelijk dit gaan we maandag bespreken met de directeur..
Na de mis hebben we, jawel, met geroosterd brood ontbeten en jam+ pindakaas!! :D
Daarna kregen we een uitgebreidde rondleiding, dit is er allemaal op het terrein: twee grote technische scholen, twee zuster huizen, medische post met apotheek/tandarts/dokter (wel erg primitief, ik zou hier niet zo gauw heen gaan...), een super grote moestuin, twee grote speelplaatsen, kindercreche, grote kerk, kleine kapel, slaapzalen voor de kinderen en een huis voor de fathers. In het huis voor de fathers eten we gezamenlijk met alle fathers, de kinderen eten apart.
Dit is ook de enige plek waar we wifi hebben.. dus veel contact kan ik niet hebben met thuis, maar des te meer kan ik me richten op mijn leven hier in Kenia en zo nu en dan jullie mee laten genieten van mijn belevenissen!
Heel veel liefs, knuffels en kwaheri!
(tot ziens!;p)
Aniet!
13 September 2014 - 12:16
Hans En Claudia:
Aniet,
Ontroerend en zeer indrukwekkend. En wat fijn dat we zo met je mee mogen genieten.
Je schrijfstijl is zo leuk. Alsof we erbij zijn.
Hou ons op de hoogte en geniet!!!!
Dikke kus en knuffel van ons xxx
13 September 2014 - 13:03
Riekie Jacobs :
Hi Anita wat heb jij al veel mee gemaak. Heel leuk om je verslag te lezen.
Je kunt je heel goed uitdrukken. Ziet hier te genieten van je verhaal .
Volgens mij genieten jullie volop -
13 September 2014 - 13:09
Sandra:
Hee lief zusje!
Wat ben ik toch ontzettend trots op jou!!!!
Vind het ontzettend knap dat je dit doet!
Zet hem op!
Xx xxxxxxxxxx love you -
13 September 2014 - 14:49
Teddy:
Hey Anita,
wat leuk om te lezen joh. Je hebt idd in een korte tijd al veel indrukken gehad daar. Vindt het zo goed van jullie om deze stap te zetten.
Geniet van je tijd daar. Ik zit al te wachten op je volgende verslag!
Liefs van ons uit Heteren xxxx -
13 September 2014 - 14:50
Sylvana:
Hallo aniet!
Wat een mooi verhaal! Je bent een toppertje! XXX Sylvana
13 September 2014 - 16:42
Nienke Miezenbeek:
Ja jullie zijn er! Leuk om te lezen al die indrukken! En vooral heel fijn dat jullie goed zijn aangekomen!
Geniet van alle mooie nieuwe indrukken!
Lieve groetjes, Nienke -
13 September 2014 - 18:10
Tante Eef :
Hoi mop ik ben blij om te horen dat jullie goed aan gekomen zijn en wat ben ik trots op jou dat je dit doet voor die kindren liefs van ons voor jouw -
13 September 2014 - 18:23
Mama Adela:
Lieve Anita, wat doet het me goed om jou byzondere verhaal te lezen. Vanaf het moment dat je door de douane op Schiphol ging kregen de spanningen bij ons de overhand... Vol emoties namen we afscheid.... Maar ook met veel trots en vreugde zwaaiden we jullie uit!
Ik ben dankbaar dat je deze blog zo intens schrijft en dat je jouw belevingen met ons deelt. Het zal een byzonder gevoel geven om in deze cultuur te stappen en mee te gaan in de alledaagse wereld in Afrika. Ontvang de liefde van die mensen en geef ze jou liefde... En geef ze een glimlach van mij....
Ik lees dat je het positieve uit elke ervaring haalt wat maakt dat je door elke situatie heen zal komen. Super schat! Jij bent een byzonder mens!
Blijf de zon zien, geniet van de momenten en tot horens op Skype!
Dikke liefdevolle kus mijn meisie, ik hou van je! Liefs van jou mami XXX
13 September 2014 - 18:46
Erik:
Hey schatje wat leuk om je verhaal te lezen, het is net of ik bij je ben hi hi.
Ik heb wel een goed gevoel bij de plek en de mensen om je heen, waar jij je droom kunt waar maken. Geniet meisje, ruik, voel, lach, huil, en hou ons met je geweldige verhaal op de hoogte. Dikke kus Erik -
13 September 2014 - 21:31
Rita Hermsen:
Hai lieve Anita , leuk om te lezen dat je het zo naar je zin heb. We zijn trots op je en vinden het heel stoer dat je dit allemaal doet. Ik vertel met trots aan iedere klant die ik op de stoel krijg wat een bijzonder mens jij bent.xxxx Perry Rita rosa Peter floortje -
13 September 2014 - 21:56
William&bianca:
Wat een MEGA ervaring is dit, geniet ervan. Gr w&b. -
13 September 2014 - 22:20
Mariska:
Hé meis. Hmmm had nahet lezen van de eerste zinnen een deja vu moment .......25,5 vertraging. En dat op zo'n spannende reis naar een land waar je nog nooit bent geweest. Ik had n.m.l op mijn eerste reis naar kenia 31 uur erover gedaan om er te komen! Fijn om je eerst avonturen te lezen. Je hebt dus al kennis gemaakt met 'african time'. Ik had bij de vriendschapsboekjes ook een dagboek erbij moeten doen om dagelijks je indrukken op te schrijven :-)! Je foto's halen al herinneringen naar boven ;-)! Ik kijk uit naar je volgende bericht! Liefs Maris -
14 September 2014 - 02:39
Perry:
Hoi lieve Anita,
Ik zit midden in de nacht je reisverslag te lezen, yep ik heb nachtdienst.
Momenteel 02:40 uur. Het is erg leuk om zo in jouw belevenis meegenomen te worden en te voelen hoe jij de dingen daar ervaart en meemaakt. Geniet ervan en let goed op jezelf.
Je schrijf steil is erg leuk, ontspannen en super leuk om te lezen. Ik ben nieuwsgierig naar je volgende reisverslag.
Nou Anita ik ga proberen me nacht om te krijgen, groetjes daar en heel veel liefs van Perry -
14 September 2014 - 13:29
Sophie:
Hallo lieverd!
Wauw wat een verhaal al en wat kan je het leuk omschrijven zeg!
De geur van Afrika is Indd onwijs intens en herkenbaar, leuk dat
Je dat opvalt zeg! De foto's zien der gaaf uit, primitief maar wel aanwezig!
Het is Indd goed dat je niet alle tijd wifi hebt, je moet eenmaal daar gaan aarden
En je plek gaan vinden ( al zal ik af en toe uitkijken na een Appje van je hihi )
Lieve dikkopje van me, ENJOY en neem al het moois in je op!
Kus en knuffel uit het regenachtige Arnhem!
Love x -
14 September 2014 - 13:42
Georgina:
schatje! ik heb met een glimlach van oor tot oor je verhaal zitten lezen! ook leuk dat je foto´s hebt geplaatst ! in mijn hoofd had ik de omgeving heel anders geschetst haha! maar ik vind het er nog best goed uitzien allemaal! geniet ervan scheetje! tot je volgende verhaal. dikke kus en knuffel -
15 September 2014 - 07:29
Aniet: